CALL US
+31 (0)20 463 55 22
E-MAIL
info@jbk-bv.nl
WORKING HOURS
Maa. - Vrij. 7.00 - 17.00 uur

Veras

[vc_row bg_type=”no_bg” css=”.vc_custom_1427459140003{margin-bottom: 0px !important;}”][vc_column width=”1/2″][ultimate_heading main_heading=”VERAS” main_heading_color=”#000000″ sub_heading_color=”#77787b” alignment=”left” spacer=”line_only” spacer_position=”middle” line_height=”3″ line_color=”#f15d2f” main_heading_font_family=”font_family:Lato|font_call:Lato|variant:900″ main_heading_font_size=”desktop:22px;” main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” sub_heading_margin=”margin-top:15px;margin-bottom:30px;” line_width=”50″ main_heading_style=”font-weight:900;” sub_heading_font_family=”font_family:Lato|font_call:Lato|variant:regular” sub_heading_font_size=”desktop:16px;” sub_heading_line_height=”desktop:24px;” sub_heading_style=”font-weight:normal;font-style:normal;” margin_design_tab_text=””]VERAS (Vereniging voor Aannemers in de Sloop) is dé belangenvereniging voor sloopaannemers in Nederland. VERAS telt circa 100 leden en 30 donateurs.

Beleidspunten van de vereniging

 

Kwaliteitseisen & certificatie

Certificatie is een goed instrument om een verdere impuls te geven aan veilig, milieukundig en duurzaam slopen. Daarom promoot VERAS de certificatie van sloopbedrijven volgens de BRL SVMS-007, het keurmerk voor professioneel slopen. Promotie van deze certificatieregeling vindt plaats onder zowel sloopaannemers als andere betrokken partijen, zoals opdrachtgevers en overheden.
 
Milieukundig en duurzaam slopen

VERAS bevordert milieukundig en duurzaam slopen. Dat doen we door ons te richten op scheiding aan de bron en het maken van ketengerichte afspraken en regelgeving. VERAS pleit voor landelijke sloopregels in een ambitieuze AMvB Slopen, waarbij alle regelgeving voor op de slooplocatie is gebundeld. In die landelijke regeling staan de regels voor asbestverwijdering, slopen en de omgang

met vrijkomende materialen en het mobiel puinbreken op de slooplocatie.
 
Innovatie & techniek

VERAS werpt zich op als katalysator voor technische ontwikkelingen en innovaties in de sloopsector. Daarbij is afstemming met leveranciers en producenten van materieel en hulpmiddelen en participatie in onderzoeks- en haalbaarheidsprojecten belangrijk.
 
Arbeidsomstandigheden en veilig slopen

Ook maken we ons sterk voor een verdere verbetering van arbeidsveiligheid op de slooplocatie, waarbij de gezondheid van de werknemer prioriteit heeft. Het is hier van belang dat arbeidsomstandigheden niet als concurrentiefactor worden ingezet. Dat vraagt om duidelijke afspraken en regels, met een arbocatalogus specifiek voor de sloopsector als uiteindelijke doelstelling. Daarnaast willen we meer aandacht schenken aan technische innovaties en gedragsverbetering.
 
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

De onderdelen van de beleidsagenda vormen samen de inzet op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Op basis van deze beleidsagenda stelt VERAS een samenhangend MVO beleid vast.
 
Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeverschap & Duurzaam Inkopen

Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeverschap is noodzakelijk voor het bevorderen van milieukundig en veilig slopen. VERAS gaat hierover dan ook gericht communiceren richting de opdrachtgevers. Daarnaast pleit VERAS voor wat betreft het Programma Duurzaam Inkopen door de Overheid, een goede zaak, voor aansluiting bij de BRL Veilig en Milieukundig Slopen.
 
Wet- en regelgeving

Regelgeving is goed en nodig voor het bevorderen en in stand houden van veilig en milieukundig & duurzaam slopen. Maar het moet dan wel een duidelijk doel hebben en werkzaam zijn. VERAS streeft daarom ook naar een duidelijke, werkbare en handhaafbare regelgeving. Onduidelijke, zinloze en onwerkbare regels moeten worden geschrapt.
 
Personeel & scholing

Door een actieve deelname in de Stichting Vakopleidingen Sloopbedrijf geven we een impuls aan de beschikbaarheid van gespecialiseerde sloopopleidingen en de deskundige en onafhankelijke examinering daarvan. Daarbij streven we uiteindelijk naar sloopopleidingen die aansluiten bij het regulier beroepsonderwijs. Zodat de beschikbaarheid van personeel voor nu en later gewaarborgd is.
 
Bouwbrede dossiers

Door een lidmaatschap van zowel Aannemersfedratie Nederland (AFN) als MKB-NL hebben we ingang op bouwbrede dossiers, zoals CAO-zaken en economische ontwikkelingen.
 
Europa

Door lidmaatschap van European Demolition Association (EDA) worden de Europese ontwikkelingen rondom beleid, regelgeving, normen en richtlijnen gevolgd en waar nodig en zinvol wordt actief geparticipeerd.[/ultimate_heading][ultimate_spacer height=”25″ height_on_tabs=”20″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”15″ height_on_mob=”15″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row]

WordPress Theme built by Shufflehound. Aannemingsbedrijf JBK BV 2018